Chipotle kritiserar oetisk djuruppfödning i fin animerad reklamfilm

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

o-CHIPOTLE-facebookChipotle mexican grill producerar enligt dem själva mat som är delvis organisk och lokalproducerad.

De handlar med bondefamiljer vars djur föds upp på humana, respektfulla och naturliga sätt (om uppfödning i fångenskap någonsin kan anses naturligt osv, är förvisso upp till ens personliga tolkning). Och de satsar på hållbarhet och återvinning m.m. I vilken mån deras visioner och policys upprätshålls, samt hur FANTASTISTISKA de faktiskt är, har jag ingen aning om.

Men de har gjort en underbar liten reklamfilm, med en fågelskrämma i huvudrollen, där kritik riktas mot konsumtions- och industrismhället, samt industrialiserad, inhuman och onaturlig matproduktion. Så ambitionen är ju fin. På deras hemsida ska man dessutom kunna spela ett sorts fågelskrämma-spel.

Fin är dessutom låten, som heter ”Pure imagination” och framförs av Fiona Apple.

Kommentera