INVSN (Invasionen)

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

INVSNRefused-hjälten Dennis Lyxzéns Invasionen bytte namn till INVSN. Och nya plattan kom ut igår. 

Processen från Refused har kantats av stora steg från hardcore och nu utmynnat i mer renodlad industripop, med tydliga maskinella Imperiet– och Joy division-influenser. Och det ligger helt klart bättre i örat än gammal skränig hardcore (även om jag beundrar straight-edge-grejen och tycker mycket om deras hit ”New noise”).

Skivan har spelats in på både svenska som engelska. På förstnämnda språk känns skapelsen genuin. Närheten till dussinbanden förstärks däremot när engelskan kommer in. Åtminstone om man jämför singeln ”Ner i mörkret” med ”Down in the shadows”. Engelska titeln påminner dessutom skrämmande mycket om en gammal The Rasmus– singel. Kommer nog inte ägna någon tid till att lyssna på engelska varianten. Jag tycker inte heller att låten är en av de bättre. Vibbar indikerar osmakligt något jag inte kan identifiera… Men hur som helst. Döm själva nedan:

Plattan är ett par kisande ögon. Mörker som är enkelt att anamma under novemberkvällar. Mörker som i samma stund skapar livsgnista. Typiskt viktig vintermusik med andra ord. Det är rakt igenom en bra och jämn skapelse. Gillar följande låtar lite mer än andra, än så länge:

INVSN – #61

INVSN – Samma sak

INVSN – Västerbotten

INVSN – Söder om himlen

Kommentera