Warpaint

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

warpaint2För tre år sedan dök Warpaint upp från Los Angeles bilvänliga kvarter. Debutalbumet pendlar effektfullt. En hård första halva, med stor bas-fest, möts av en mer finstämd andra. Nu har de släppt ny singel, som följs upp av deras andra album i januari.

En enslig basgång, som kunde ha varit The XX’s, inleder deras debutalbum ”The Fool”. Lyssnaren omsluts genast av ett lent mörker. Nästa basgång kunde lika gärna ha titulerats de gamla kristna grunge-fjantarna Creed. Men Warpaint visar gubbarna hur man använder basgången ifråga smartare. I den tredje basgången, ”Undertow”,  växer storheten. Men det är först i samband med ”Bees” den verkliga ondskan tar över ögonens hinnor. Pannan borras ner i trottoaren. Du känner dig cool. Men ”Shadows” är skivans kanske snyggaste spår. Andra halvan är något sömnig, men istället väldigt fin.

Albumet pendlar mellan att vara häftigt till att vara vackert. Motpolerna genomsyras av stilfullt mörker. Och beskrivningen kan dessutom tillämpas på nya singeln ”Love is to die”, där de nog har vässat ljudbilden ytterligare.

Lyssna på Spotify här, eller youtube nedan. Nya albumet dyker upp i januari.

http://www.youtube.com/watch?v=OnuFYYJHaY0

Kommentera