Moonface – Julia With Blue Jeans On

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

julia with blue jeans on“Krug has fashioned himself a kind of indie rock Don Quixote: a raving, good-natured lunatic more comfortable in the realm of metaphor and myth than physical world. And for the same reason that Don Quixote would have been a shitty boyfriend, a Krug song very often ends in heartbreak.”

Miraklet Spencer Krug, kanadensaren som ensam ansvarar för fenomenet hytt, släppte i veckan den vackra soloplattan Julia With Blue Jeans On under aliaset Moonface. Han är annars känd för sitt deltagande i Wolf Parade, Sunset Rubdown, Fifths of Seven, Swan Lake m.fl. De två tidigare plattorna med Moonface har varit en resa genom ett drömlandskap fyllt av brustna relationer, drakar, drottningar och kungar- till ljudet av elorgel på Organ Music Not Vibraphone Like I’d Hoped och till ljudet av det finska bandet Siinai på With Siinai: Heartbreaking Bravery – denna gång får vi Krugs berättelser berättade för oss till ljudet av piano, det var helt enkelt tvunget att hända någon gång. Krug började skriva på soloprojektet Julia With Blue Jeans On när han fortfarande befann sig i Helsingfors under inspelningen av Heartbreaking Breavery 2012.

Julia låter oss följa med på en harmonisk resa där låtar som Everyone Is Noah, Everyone Is The Ark och Julia With Blue Jeans On återigen visar hur duktig Krug är på att bygga upp klimax, för är det något den här grabben kan så är det att klimax. För varje låt känner man hur en shamansk krugisk dimma vilar över en och hur de sagolikt välskrivna texterna och melodierna står som spön i backen runt omkring, man fastnar i en trans, en emotionell trans som aldrig önskas ta slut. Julia With Blue Jeans On, Spencer Krug har helt enkelt gjort det igen. Tack.

Klicka här för att lyssna på albumet på Spotify!

Kommentera