Konserter konkurrerar i Uppsala på fredag

Elliphant vs postiljonenImorgon fredag har Uppsalastudenter för ovanlighetens skull två fina konserter att välja mellan. Postiljonen spelar på GH-nations popklubb Legacy. Elliphant spelar på V-Dalas nya klubb Nouvelle.

Postiljonen passar kanske bäst den som gillar svävande chill wave, á la M83. Jag såg dem på Hultsfred i sommar. Galet bra, vill jag lova. Magiskt, mysigt och härligt. När bandet inte spelar bjuds det på både ”tidlös” som ”finsmakande” pop. Dj’s är Marie Sjödin som tidigare spelat på klubb Orange, ”Atombomb” och Erik Hansén.

Elliphant passar å andra sidan den som vill ha fet och tung fest, hesa röster och hip-hop-inspirerade beats. Till detta bjuds deephouse och electro med Binär001, samt indie, soul, 30 håkanlåtar och punk med klubb Nouvelle.

Det är synd att akterna måste konkurrera, när nationerna sällan gör såhär bra bokningar. Men ett beslut måste tas. Jag vet vilken konsert jag föredrar. Vet du?

Mer info om tillställningarna nedan.

Klicka här för att komma till GH-nations event på facebook

Klicka här för att komma till V-Dala nations event på facebook