Zola Jesus

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Zola jesus

Utan att vara särskilt bevandrad i Zola Jesus kan jag antyda stor potential hos artisten.

Skivan Stridilum II försökte jag mig på när den kom ut 2010, men någon särskild lyssningslusta tog aldrig riktigt vid. Hon blev en artist som låg och puttrade i bakgrunden, som jag aldrig tillät en ordentlig chans. Detta låtar som Night och Sea talk till trots.

Nu ska visst den elektroniska ljudmattan bytas ut mot en högst instrumental. 20’e augusti släpps albumet Versions, där alla instrument har stråkar. Kanske blir detta skifte avgörande. Lusten kom i varje fall, efter att ha lyssnat på singeln Avalanche:

När jag nu också börjar lyssna på det äldre materialet igen har jag svårt att inse hur jag kunde lägga henne åt sidan. Men situation är nog hemskt avgörande i detta fall. Sitter du t.ex. med nya The Radio dept. i lurarna, så får inte så mycket annat plats. Det gäller att välja. Men fint är att det aldrig är för sent att hitta tillbaka.

Kommentera