Eluvium – Nightmare Ending

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

nilsjpg.jpg

Min kompis Adam rekommenderade mig för en artist som heter Matthew Cooper och skriver instrumental ambientmusik under namnet Eluvium och hans senaste skiva Nightmare Ending var verkligen musik i min smak. Till en början kan Coopers musik verka svårtillgänglig men efter några lyssningar utvecklar den sig till beroendeframkallande stycken och jag kan lova att Eluvium är värd den koncentration som behövs för att tilltalas av detta, under ytan finns nämligen melodier så vackra att det är svårt för mig att förstå att jag inte tidigare upptäckt Coopers musik. Ibland blir musiken lite väl enformig på denna dubbelskiva men låtar som Don`t get any closer och Caroling är några av årets finaste musikaliska stunder.

Kommentera