Ett utdrag ur en sommardag

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

ETTUTDRAGURENSOMMARDAG

Står i en båt. Har en grön fodrad keps. Alldeles för varm såhär om sommaren. Men jag gillar’en. Vispar några kast in mot vassen. Emelie sover i fören. Hennes flöte slår mot skroven. Vi lyssnar på Peter Wolodarskis sommarprat.

Pratet avbryts. Inspelade måsar skriker istället avlägset genom högtalarna. Någon börjar att vispa mot sina trummor. En bas tuggar igång. Vinden smeker huden, varken för varm eller för kall. Nej ljummen, mild. Rösten som börjar att sjunga för mig, är len, till och med ren. Stunden förstärks gånger tio. Kasten blir fantastiskt precisa. Mitt liv är nu verkligen något avslappnat, avundsvärt. Rikt, nonchalant och avrundat. Ögonbrynen höjs, i detsamma som ögonen smalnar av. Cognac. Veven går i jämn takt. Ena foten har rört sig upp mot båtkanten. Stiligt och stadigt. Smakfullt.

Wolodarskis röst bryter så förtrollningen. Jag misslyckas med kastet- det slår ner bara någon meter från båten. Emelie vaknar, sprattlar till och sparkar omkull kaffetermosen. Trassel uppstod i rullen. Moln börjar att täcka himlen. Vi ger upp.

När jag så ror oss hem genom den magnifika vassen som täcker båda sidorna av ån vi måste passera, letar jag upp låten i mitt minne. Blicken smalnar. Munnen ler snett. Jag kontrollerar mitt ur. Med flärd och god känsla för rodd, fraktar jag så min sköna dam klädd i vitt, mot vårt glansiga sommarhus ute på landet.

Lyssna här: Koop – Waltz for Koop

Kommentera