Hultsfred 2013 – Phoenix

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

PHOENIXMillenium, satan vilken hemsk öl. Efter Mew och Asap Rocky hamnade vi alla i en varsin campingstol. Det bjöds på just Millenium och den slank väl ner. Konserterna har varit sådär och vädret regnigt, blåsigt och surt. Man var sugen på något helgjutet, tight och snyggt. Mina tankar om Phoenix var att de har en jäkla massa härliga hits och att dom har en ruskigt bra svensk trummis. Ingen aning om hur ett framträdande ser ut, vad bandet har för personlighet och liknande. Men jag såg fram emot konserten – det skulle värma med deras täta sound.

Och Herregud. Vilket ös! Låt efter låt av fantastiskt slag avlöser varandra, publiken är i extas, ljudet är perfekt, ljuset häftigt som satan och bakgrunden variationsrik och snygg. Rött, blått, flummiga berg, kantiga former, strålkastarspjut och silhuetter. Första halvan är helt enkelt magisk och ingen i publiken kan egentligen hejda sina fötter. Nu är man där! Äntligen! En perfekt popkonsert, där bandet ger allt.  Mot andra halvan blir det förvisso lite småsegt, men inte värre än att de kan hämta upp hela Hultsfred med låten 1901. Man går där ifrån lycklig och känner att festivalen redan nu är värt besöket. Vi samlas åter, det bjuds på Millenium. Satan, vilken smaskig öl!

 

Kommentera