Townes Van Zandt – Sunshine Boy

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Townes_Van_Zandt

Hur kunde Townes Van Zandt skriva så fantastisk musik? En del av förklaringen kan vara att han levde en självdestruktiv tillvaro som till stor del bestod av att dricka whisky och bruka heroin. Kanske var detta nödvändigt för hans musikskapande eftersom han hävdade att det inte går att tolka livets svarta sidor utan att själv ha varit där. Ett påstående som går hand i hand med samma uppfattning som en av hans förebilder, bluessångaren Lightnin’ Hopkins, hade vilket var att den som ännu står upp inte kan sjunga blues.

Nu är Townes aktuell med en ny samlingsskiva som består av mestadels demoversioner av hans musik men även några outgivna låtar som bland annat en ljuvlig inspelning av The Rolling Stones låt Dead Flowers och ett titelspår som jag inte kan sluta lyssna på.

Kommentera