Ossler – Stas

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

pelle_ossler_foto_v_770818d

Att Ossler döpt en låt på sin nya skiva till Tysk höst, samma titel som Stig Dagermans reportagebok från 1947 som berättar om tillvaron för människor i det då sönderbombade Tyskland, känns fullkomligt naturligt. Ossler har aldrig varit rädd för att ge ett pretentiöst intryck med sin musik och likt Stig Dagermans författarskap kommer han undan med det. Osslers nya skiva som fått titeln ”Stas” har ett omslag lika dovt och sparsmakat som förra skivan ”Ett brus” och mörkret som var centralt på den skivan har nu blivit ännu mörkare trots att Ossler i intervjuer hävdat motsatsen. Det här mörkret är någonting som jag anser passa Osslers musik och texter perfekt och ”Stas” är hans bästa skiva hittills.

Kommentera