Skända flaggan

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Mattias Alkberg uttrycker sin avsky mot både ärvd kunglig makt och mot rasister och nationalister på sin nya singel Skända flaggan. Videon som hör till stycket är fylld av äckel: tungor genom v-formade fingrar. Svartvit-målade ansikten. Ögonvita. Albumet som singeln ska komma att höra till ska heta Mattias alkbergs begravning. Döden lär bli ett genomgående tema.

Det känns svart och svårt och jag kan knappt undvika att på förhand älska detta. Detta gotiska och mörka som har en strävan åt en revolt mot den högerpolitiska våg som lurar människor med sitt plastiga och rena skal. De ska smutsas ner, målas, brytas sönder: blottas.

Det är först när vi kan anamma det vi tror oss tycka vara äckligt, som vi kan påbörja en riktig integrationspolitik som inte förfrämligar människor. Populärkultur är en enormt stor del av samhället. Det är till stor del genom den som vi skapar oss själva. Med hjälp av populärkultur kan vi förändra sociala strukturer och i förlängningen möjligen utradera rasism och nationalism. Alkberg är en viktig liten byggsten.

Kuken på den svenska flaggan.

Läs hur Mattias själv uttrycker sig om låten på hans blogg: http://www.mabd.se/.

Videon ser du där eller här nedan.

Kommentera