Bobby Womack – The bravest man in the universe

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

När Bobby Womack öppnar munnen och jag hör hans plågade, hänförande och vackra röst så är det som allt annat runt omkring tystnar. Få andra röster har gestaltat termen soul på ett mer träffande sätt och detta har producenterna Damon Albarn och Richard Russel tagit till vara på. Musiken agerar kuliss och bakgrund för att inte störa Womack, ibland tar beatsen lite större plats men alltid tar Womacks röst hela lyssnarens uppmärksamhet. Bäst för tillfället känns singeln Please forgive my heart, en låt lika vacker som sin titel samt Deep River, en gospel med bara akustisk gitarr och sång men det räcker för att få livet runt omkring att försvinna.

 

En reaktion på “Bobby Womack – The bravest man in the universe

  1. Underbart! Det är ju helt obegripligt att jag inte lyssnat på Womack förut! Måtte jag ta mig till Way Out West så att jag får uppleva hans musik live!

Kommentera